Studiestartsprøve

Om indhold og formål af studiestartsprøven på Multimediedesigner uddannelsen.

1469 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2018-04-15 13:15

Selv undrede jeg mig lidt over formen på vores studiestartsprøve på Multimediedesigner uddannelsen. Da jeg søgte online, var det begrænset hvad der kom frem af resultater, og det var ikke før en uge inden prøven, at vi fik uddybende information. Det blev dog sagt i starten, at det ikke var en særlig svær opgave. Jeg vil her dele lidt om prøven, uden at afsløre for meget om min egen prøve.

Bemærk: Studiestartsprøven bliver muligvis også omtalt som en stop-prøve på andre hjemmesider.

Kort sagt er prøven ikke noget at være nervøs for. Efter hvad vi har fået fortalt, så handler det mest om, at dokumentere at man har været studieaktiv de første uger. Dvs. Det er noget med, at man skal følge med i undervisningen, og få lavet de opgaver, som man har fået af lærene, så man også kan stoffet til prøven.

En prøve kunne eksempelvis tage udgangspunkt i nogle af de opgaver, som man har lavet de første uger. Det er derfor vigtigt man rent faktisk får lavet opgaverne. Jeg skriver det kun, fordi der så vidt jeg husker, ikke var nogen der sagde noget om det til os. Heldigvis høre jeg ikke til dem, som ikke udføre mit arbejde. Men fristelsen til at springe en opgave over, er altså temmelig stor, fordi nogle af dem opleves som død kedelige og overflødige at sidde med.

Eksempelvis det at vi på et tidspunkt skulle dokumentere vores arbejdsproces med screenshots, plus at vi også skulle lave selve opgaven, og alt skulle indsættes i InDesign for derefter at aflevere det hele samlet. Det var en meget langsommelig opgave at sidde og arbejde med – måske særligt fordi jeg ikke havde rutine i InDesign – men også selve processen med at indsamle materiale om et emne.

Studiestartsopgaven

Studiestartsprøven kan være forskellig fra gang til gang, men formålet vil nok være det samme. Nemlig at sikre folk er aktive på studiet, så de ikke optager en studieplads for andre, som rent faktisk er interesseret i pladsen. I vores tilfælde har vi fået mulighed for at aflevere selve opgaven hjemmefra, hvilket jeg selv sætter stor pris på.

Selve opgaven vil tage ca en uge at lave, og tager udgangspunkt i vores opgaver, som vi har lavet i løbet af de første uger. Det er dog ikke sikkert, at det vil være sådan på andre hold. Det kan også være, at emnerne ændre sig. Så i princippet kunne en studiestartsprøve vel omhandle både kodning (HTML, CSS og JavaScript), og/eller videoredigering, eller arbejde med Photoshop.

Vejledninger til opgaverne har været tilgængelige via skolens system, så de har været forholdsvis nemme at udføre på egen hånd. Der har også været eksempler på færdige opgaver, hvilket har været en stor hjælp for mig. Selv når man kan en del i forvejen, så er formen stadig noget, som lige skal på plads.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Som studerende kan man spare mange penge, og Linuxbrugere kan i dag, stort set, de samme ting som Windows brugere; der er ulemper og fordele ved begge systemer.
  2. Kære webdesignere, multimediedesignere og andre kreative folk; undgå nu den lysegrå tekst på lyse baggrunde. På forhånd tak!
  3. Det er ikke altid nemt at finde job som færdiguddannet, selv ikke hvis du er dygtig.
  4. Introugen på Multimediedesigner uddannelsen forløb meget afslappet. Vi lærte hinanden at kende, og vi drak kaffe på første dag.
  5. Studerende er ofte tvunget til at købe Adobe pakken til deres computer i forbindelse med studiet. Det er bare dyrt, hvis de senere ønsker at opsige deres abonnement. Adobe opkræver nemlig et gebyr på 50% af den resterende abonnementsperiode.

Flere i: Multimediedesigner