Jobsøgning som Multimediedesigner

Det er ikke altid nemt at finde job som færdiguddannet, selv ikke hvis du er dygtig.

864 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2020-06-21 09:15

Jobsøgning som Multimediedesigner

Sidste år blev jeg færdiguddannet som Multimediedesigner, hvilket nu ved at være længe siden – og jeg har stadig ikke fundet et arbejde.

Nu har jeg ikke brugt super meget tid på jobsøgning, eller sendt specielt mange ansøgninger endnu, men mit indtryk af jobsøgningsprocessen har udviklet sig udpræget negativt. Måske specielt på jobindex.dk, fordi det er svært at bruge siden til at finde relevante opslag. Lige nu kan jeg egentlig bedre lide LinkedIn, da det har været igennem dem, at jeg er blevet indkaldt til de første samtaler. Det er muligvis en tilfældighed, men en ting er dog sikkert, jobindex er virkeligt dårligt designet.

Man kan bruge utrolig meget tid på at søge efter relevante stillinger på jobindex, og når man endelig finder dem, så kan man også bruge tid på at læse om firmaet, som har slået stillingen op. I enkelte tilfælde har jeg oplevet at firmaet har været anonymt, og så undgår jeg selvfølgelig helst at sende en ansøgning. Det er for uprofessionelt.

Der bliver også slået mange ulønnet praktikforløb op, men hvad skal en færdiguddannet dog bruge dem til? Og så med mine skills?

Du er ikke god nok

Det lader dog ikke til, at ens kompetencer har den store indflydelse på om man får landet et job inden for web udvikling.

Jeg har selv lavet en gigantisk lang liste over forskellige teknologier og programmeringssprog, som jeg kan bruge; det afviger betydeligt fra, hvad de fleste nyuddannede kan præsentere. Tænker da jeg både er skarp inde for back- og front-end, så burde jeg altså nemt og hurtigt kunne finde arbejde. Det har ikke været tilfældet indtil nu.

De afvisninger jeg har fået, har endda til tider ikke givet logisk mening. Eksempelvis har jeg prøvet at søge stillinger i virksomheder som enten primært søgte nogen med Wordpress erfaring eller til front-end design arbejde (primært HTML, CSS og JavaScript), ting som jeg er totalt overkvalificeret til; og jeg er stadig blevet afvist med den begrundelse, at man har fundet en "bedre" kandidat.

Bort set fra, at jeg er god nok!

Jeg mestre HTML, CSS, PHP, JavaScript og Linux server administration; alligevel har jeg ikke kunne lande en stilling – selv når jeg har søgt jobs hvor jeg var massivt overkvalificeret.

Mit online-CV kan ses her: https://beamtic.com/doc/jacob-cv.html

Det har gjort, at jeg tænker mere i at starte min egen virksomhed, end at bruge energi på at finde et arbejde. Jeg sender dog stadig ansøgninger, da mine egne projekter stadig ikke giver en ordenlig indtægt.

Noget af det mest underlige er nok, at mange firmaer overhovedet ikke svare tilbage. Eller også er de meget lang tid om at svare tilbage – der kan eksempelvis gå flere uger! Det gør det selvfølgelig heller ikke nemmere, at denne her coronavirus er brudt ud.

Jeg har ikke givet op, men det er klart frustrerende. En anden mulighed vil være at studere videre til web udvikler; det er en professionsbachelor, som er en overbygning til Multimediedesigner uddannelsen.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Som studerende kan man spare mange penge, og Linuxbrugere kan i dag, stort set, de samme ting som Windows brugere; der er ulemper og fordele ved begge systemer.
  2. Kære webdesignere, multimediedesignere og andre kreative folk; undgå nu den lysegrå tekst på lyse baggrunde. På forhånd tak!
  3. Introugen på Multimediedesigner uddannelsen forløb meget afslappet. Vi lærte hinanden at kende, og vi drak kaffe på første dag.
  4. Studerende er ofte tvunget til at købe Adobe pakken til deres computer i forbindelse med studiet. Det er bare dyrt, hvis de senere ønsker at opsige deres abonnement. Adobe opkræver nemlig et gebyr på 50% af den resterende abonnementsperiode.

Flere i: Multimediedesigner