Introuge og Start På 1. Semester

Introugen på Multimediedesigner uddannelsen forløb meget afslappet. Vi lærte hinanden at kende, og vi drak kaffe på første dag.

1401 visninger

Edited: 2019-06-12 15:14

Billede af Københavns Erhvervsakademi, August 2017, taget ved start på multimediedesigner uddannelsen.

Jeg er blevet optaget på Multimediedesigner uddannelsen på Københavns Erhvervsakademi (KEA), og er nu færdig med de første 2 uger, hvilket har været en yderst positiv oplevelse. Da jeg søgte ind, var jeg ikke 100% sikker på, om uddannelsen ville være den rigtige for mig. Men allerede i løbet af introugen blev jeg overbevist.

Som færdiguddannet får man ret til at bruge titlen Multimediedesigner AK. Den engelske titel er AP Graduate in Multimedia Design and Communication.

Flere af mine venner er uddannet Multimediedesigner, og en af dem har også selv gået på KEA. Det har vi fået nogle interessante samtaler ud af. Eksempelvis kostede kaffen eftersigende kun 2 kr da min ven selv studerede. Til sammenligning koster den 8 kr i dag. Det er en stigning på 400 procent!

Underviserne har været gode til, at skabe god stemning fra starten, og nu hvor jeg også er kommet igennem anden uge, har jeg stadig kun positivt at sige.

Allerede den første dag blev der taget godt imod de nye ved indgangen. Der var endda bestilt en kaffevogn, som saverede gratis kvalitets kaffe den første dag. Stemningen var meget afslappet – men samtidig seriøs.

Introugen

Hele introugen har været et meget afslappet forløb, og har nok mest handlet om, at vi skulle lære vores medstuderende at kende. Der er nok over 100 studerende i vores klasse, hvor vi er blevet opdelt i et A og B hold, og yderligere i mindre grupper.

I løbet af introugen skulle vi lave en kort introsekvens på ca 30-60 sekunder, sandsynligvis som en slags kom-dog-lige-i-gang opgave, hvor vi lære vores medstuderende at kende. Vi fik lov til, at lave videoen på vores telefoner, men flere valgte at redigere i et rigtigt redigerings program (hvilket da også er meget sjovere).

I vores gruppe valgte vi at bruge Premiere Pro, som er en del af Adobe pakken. Det kunne vi lige så godt gøre, nu hvor vi alligevel havde betalt for den.

På studiet har vi fået en kæmpe rabat på Adobe pakken, så vi skal kun give 151 kr om måneden, hvor det normalt koster 737 kr. Desuden kan vi helt gratis hente Microsoft Office i forbindelse med studiet.

Uddannelsens indhold

Der er en hel del Web- relateret indhold på uddannelsen, så jeg tror det er en perfekt uddannelse, hvis man i forvejen beskæftiger sig med udvikling. Eksempelvis bliver der rodet med HTML, CSS og JavaScript. Det er noget jeg selvfølgelig kan i forvejen, men til trods for det har jeg allerede lært noget nyt, nemlig at bruge display:flex; til layout.

Vi skal også lære at bruge flere af Adobe's programmer. Noget herunder InDesign (hvilket heller ikke havde prøvet før). Jeg har før arbejdet overfladisk med Photoshop, men gik senere over til udelukkende at bruge gratis programmer. Det overrasker mig lidt, hvor hurtigt jeg er i stand til, at kunne bruge Photoshop igen. Hvis man kender andre programmer, er det altså nemmere at lære nye programmer. Det er også en hjælp, at have prøvet at bruge programmet før.

Meget af det vi laver kræver, at man sidder og eksperimentere med tingene selv. Det er eksempelvis tilfældet med HTML og CSS, som jeg klart vil anbefale, at man lære på egen hånd. Den nemmeste måde at lære på, er ved at finde tutorials til specifikke problemstillinger online. Det kan man eksempelvis gøre ved at søge "Place image next to text in CSS"

Der er masser af tutorials på YouTube, og koden kan skrives i Eclipse eller Notepad++, som begge er gratis programmer. På KEA er vi blevet introduceret til Brackets, hvilket er en meget begynder-venlig editor, som i øvrigt også er gratis. Jeg kendte den ikke selv, men lærte hurtigt at bruge den. Eclipse er nok noget mere kompliceret.

I løbet af min anden uge på studiet har vi rodet med InDesign. Til det skulle vi ellers følge en vejledning til, hvordan man bruger programmet, inden vi gik i gang med en større opgave. Men vejledningen var så grundlæggende, at jeg simpelthen valgte at gå direkte igang med opgaven. Og selvom jeg aldrig har brugt InDesin før, så fandt jeg hurtigt ud af, hvordan programmet fungerede. Tidsmæssigt tror jeg, at vi var lidt presset, så jeg er glad for, at jeg ikke først skulle til at gennemføre en masse tutorials.

Selvom vi har Adobe pakken på studiet, så vil jeg varmt anbefale man også installere Paint.NET, fordi den ganske enkelt åbner hurtigere end Photoshop, og fordi den er perfekt til småændringer.

Links

  1. Multimediedesigner - kea.dk

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Som studerende kan man spare mange penge, og Linuxbrugere kan i dag, stort set, de samme ting som Windows brugere; der er ulemper og fordele ved begge systemer.
  2. Kære webdesignere, multimediedesignere og andre kreative folk; undgå nu den lysegrå tekst på lyse baggrunde. På forhånd tak!
  3. Det er ikke altid nemt at finde job som færdiguddannet, selv ikke hvis du er dygtig.
  4. Studerende er ofte tvunget til at købe Adobe pakken til deres computer i forbindelse med studiet. Det er bare dyrt, hvis de senere ønsker at opsige deres abonnement. Adobe opkræver nemlig et gebyr på 50% af den resterende abonnementsperiode.

Flere i: Multimediedesigner