De Bedste Browsere

Få et hurtigt overblik over, hvorfor og hvordan du vælger en anden browser end Edge i Windows.

1665 visninger

Edited: 2017-12-22 02:09

Vælg imellem disse browsere: Google Chrome, Firefox, Edge og Opera.

De fleste kender en browser, som noget man bruger til at tilgå hjemmesider på internettet. I blandt de mest kendte kan nævnes Internet explorer i Windows og Safari på mac.

Der findes i dag mange forskellige browsere, men når man køber en ny computer med Windows, så vil den normalt have Microsofts Edge som standard browser. Ønsker man som bruger at anvende en anden browser, så skal man altså selv ud og hente den. Typisk finder man den på en hjemmeside, men det kan også være, at man kan finde den i Windows Store.

Om man anvender den ene eller anden betyder faktisk ikke så meget i dag. Man kan derfor frit teste de forskellige browsere, for at finde frem til den man selv foretrækker at bruge.

Blandt de bedste og ældste browsere kan nævnes følgende: Google Chrome, FireFox og Opera. Hvis man ønsker at installere en anden browser end Microsofts Edge browser, så vil det typisk være en af dem man vælger. Safari findes desværre kun til mac i dag.

De forskellige browsere finder man her:

  1. Firefox
  2. Google Chrome
  3. Opera

Derfor skal du vælge en anden browser

I mange år har Microsoft været meget bagud med deres daværende browser, Internet explorer, som ikke understøttede web standarderne ordenligt. Det vil sige, at web designere og udviklere skulle finde alternative måder at gøre tingene på, for at få deres hjemmesider til at virke i Internet explorer. Det er heldigvis sjældent, at der opstår den slags problemer med moderne browsere. Det har dog haft den virkning, at Microsoft har mistet en masse brugere til andre browsere, fordi de ofte var hurtigere, mere sikre, og understøttede web standarderne bedre.

I dag ser det lidt anderledes ud. Selvom der stadig kan være god grund til at skifte til en anden browser, eller måske have flere installeret, så er der ikke den store forskel mere. De lidt mere tekniske brugere vil ofte have både Chrome og Firefox installeret. Hvis en hjemmeside ikke virker i Chrome, så virker den måske i Firefox.

Der findes også mange tilføjelses-programmer til browsere, i realiteten er det dog tvivlsomt, om du får den større gavn af dem. Det vigtigste en browser skal kunne, er selvfølgelig at tilgå de forskellige hjemmesider og services som du benytter dig af.

Vær opmærksom på aggressiv browser markedsføring

Det er meget normalt, at alle browsere bliver markedsført på ydelse og sikkerhed, og mindre på features og brugervenlighed. Med mindre man har en meget gammel computer, så vil det normalt være begrænset, hvor stor en forskel man vil opleve på ydelsen. Desværre bliver browsere dog stadig "branded" på netop deres ydelse. En anden ting man skal passe på med, er at vælge en browser, bare fordi nogen påstår, at den skulle være "mere sikker". Det er nemlig sjældent tilfældet.

Både ydelse og sikkerhed er i realiteten irrelevant, fordi browser udviklerne generelt forsøger, at udvikle en sikker browser. I dag burde sikkerhed være en selvfølge, og hvad angår ydelsen, så har det ikke den store betydning for de computere vi har i dag.

Egentlig burde den form for branding være ulovlig, fordi det er super svært, at forhindre en browser producent i, at lyve omkring hvor sikker deres browser er sammenlignet med andre. At sige en browser er "meget mere sikker" end en anden browser, er totalt intetsigende. Men det lyder godt, for en bruger der ikke ved tilstrækkeligt til, at kunne se bort fra støjen. Hvis man ønsker at markedsføre en browser på "bedre sikkerhed", så bliver man simpelthen nødt til, at sige præcis hvilke sikkerheds problemer browseren håndtere bedre end konkurrenterne.

Desværre har Microsoft også valgt, at markedsføre deres nye Edge browser på en aggressiv måde. Det har de eksempelvis gjort ved, at vise små popup beskeder i Windows 10, i forsøget på, at overbevise brugerne om at deres browser er bedre.

Selvom det kan være rigtigt nok, at en browser er hurtigere eller bedre på nogle punkter, så kan det altså rigtigt hurtigt ændre sig, og det vil det sandsynligvis også gøre.

Derfor er det vigtigt, at man bevare en vis skepsis overfor de påstande, som fremføres af browser-producenterne. Vurder i stedet en browser på de features den stiller til rådighed, hvor ofte den bliver opdateret, og hvordan de enkelte features fungere sammenlignet med features i andre browsere.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Her er nogle af fordelene ved at være Linuxbruger, og hvordan du kommer igang med at prøve Linux på din computer. God fornøjelse.
  2. Hvis du har en mekanisk harddisk, så skal du overveje at købe en SSD. Har du kun 4GB i RAM, så skal du opgradere til mindst 6-8GB.
  3. Mange af os kender det. Internettet bliver ubrugeligt imens Windows tvangs-opdateres, men sådan her kan du styre du båndbredde forbrug for Windows Update.
  4. Microsoft har droppet supporten på både Outlook Express og Windows Live Mail. Det kan vi ikke acceptere, så her finder du en alternativ, gratis e-mail klient til Windows.

Flere i: Windows