Samtykke til anvendelse af personlige data og cookies

Denne hjemmeside kræver dit samtykke til, at levere målrettet indhold og reklamer.

Hvis du giver dit samtykke, kan data om dig blive delt med Google.

Sådan Flytter du Proceslinjen i Windows 11

Hvad der ligner en fejl, gør, at man ikke kan flytte startbjælken i Windows 11; der findes dog programmer til at rette fejlen.

26 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2022-05-23 06:46

Startbjælken i Windows 11 er fuld af fejl og mangler

Hvis du er en af dem, som har opgraderet til Windows 11, så har du sikkert også bemærket, at startbjælken (eller proceslinjen) ikke længere kan flyttes rundt som tidligere. Det er en rigtig stor ulempe, fordi vores vertikale plads i forvejen er under hårdt pres. På en 16:9 skærm bliver det mere tydeligt, da man har mere vandret plads.

Det er faktisk mere kritisk, end man skulle tænke sig, fordi der er mange hjemmesider, der har et lidt skørt design, hvor de fastlåser deres header til toppen af skærmen. Nu er jeg selv uddannet Multimediedesigner, og jeg kan godt huske argumentet for at gøre det; nemlig at det skulle være mere brugervenligt og nemmere at tilgå navigationen, men det holder bare ikke i praksis. Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om et eneste tidspunkt, hvor jeg har tænkt: "gid header'en dog var fastlåst, så jeg bedre kan navigere på siden". Det er helt skørt, at den lille design-ting er blevet så populær.

Hvis en hjemmeside også har reklamer som er fastlåste, bliver det hele bare endnu værre.

Nok snik snak om det. Hovedsagen er, at vores vertikale plads er hårdt under pres, og derfor vil jeg altså gerne kunne flytte start bjælken.

Sådan flytter du proceslinjen i Windows 11

Den bedste løsning er, at installere et lille program, som enten erstatter explorer.exe , eller patch'er den eksisterende implementering.

Vi husker måske programmer som Classic Shell, der erstatter startbjælken i Windows med en klassisk version, som vi kender fra forrige versioner af Windows; sådan findes der også programmer til at rette fejlene ved startbjælken i Windows 11. Et af dem er open source programmet ExplorerPatcher, som kan hentes fra GitHub: https://github.com/valinet/ExplorerPatcher

ExplorerPatcher er dog ikke den eneste løsning. Hvis man er mere til det klassiske, så kan man stadig installere Classic Shell, som også virker i Windows 11.

En anden løsning, som jeg selv er lidt mere skeptisk med, er StartIsAllBack; det er et closed source program, som også har betalt funktionalitet i sig. Personligt holder jeg mig til ExplorerPatcher, da den er open source.

Der findes også et "hack", hvor du skal ændre i registringsdatabasen, men det vil jeg kraftigt fraråde, at man bruger. Det virkede heller ikke ordenligt, da jeg selv prøvede det, og tillod kun at flytte startbjælken til toppen af skærmen, hvilket jo ikke ligefrem gør situationen meget bedre.

Sådan fjerner du ændringerne igen

Hvis du har installeret enten ExplorerPatcher, StartIsAllBack, eller Classic Shell, og har fortrudt dine ændringer, så er der ingen grund til panik; du kan nemt fjerne dem igen under tilføj og fjern programmer i kontrolpanelet.

Det eneste du behøver at gøre, er, at trykke på win ⊞ og søge efter: "tilføj og fjern programmer", og så er det nemt at finde afinstallere dem igen.

Vil Microsoft reparere startbjælken?

Det er et godt spørgsmål. Vi må håbe at de får øjnene op for deres fejltagelse, og vælger at rette de fejl og mangler, som er ved den nye startbjælke i Windows 11.

Jeg har søgt på den officielle Windows blog, og jeg har ikke kunne finde noget information omkring det. Det er meget underligt, fordi der er mange brugere, som har brokket sig over den dårligere startbjælke — man skulle da tro, at Microsoft ville have adresseret problemet.

Årsagen til at startbjælken er blevet dårligere, skal muligvis findes i, at Microsoft har lavet den om helt fra bunden af. Det retfærdiggøre dog ikke, at man fjerner grundlæggende funktionalitet, som brugerne efterhånden tager for givet.

Det er da heller ikke det eneste problem med startbjælken; et andet problem er, at vi ikke kan bruge træk & slip til ikoner på startbjælken mere.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Her er nogle af fordelene ved at være Linuxbruger, og hvordan du kommer igang med at prøve Linux på din computer. God fornøjelse.
  2. Hvis du har en mekanisk harddisk, så skal du overveje at købe en SSD. Har du kun 4GB i RAM, så skal du opgradere til mindst 6-8GB.
  3. Mange af os kender det. Internettet bliver ubrugeligt imens Windows tvangs-opdateres, men sådan her kan du styre du båndbredde forbrug for Windows Update.
  4. Microsoft har droppet supporten på både Outlook Express og Windows Live Mail. Det kan vi ikke acceptere, så her finder du en alternativ, gratis e-mail klient til Windows.

Flere i: Windows