Alternativ til Outlook Express og Windows Live Mail

Microsoft har droppet supporten på både Outlook Express og Windows Live Mail. Det kan vi ikke acceptere, så her finder du en alternativ, gratis e-mail klient til Windows.

2258 visninger

Edited: 2017-12-22 16:21

Gratis e-mail klienter til Windows.

Microsoft har droppet support på Windows Live Mail, og i Windows 10 er e-mail klienten erstattet af Windows Mail. En meget skrabet e-mail klient, med langt færre funktioner, og en utrolig dårlig brugerflade. Det har ført til en del frustrationer hos brugerne, og jeg har da også selv måtte finde mig et mere pålideligt alternativ. Nemlig Thunderbird, som er en gratis e-mail klient – og så er den endda open source.

Man kan godt blive lidt frustreret over at Microsoft har droppet supporten på Outlook Express, og senere også Windows Live Mail. Det er svært nok, at eksportere og importere sine gamle e-mails imellem Microsofts egne programmer, og det sidste vi har brug for, er at Microsoft stopper udviklingen, så vi pludselig står med det problem, at vi skal importere en masse e-mails i et nyt program.

Windows Live Mail overtog i sin tid efter Microsoft droppede supporten på Outlook express, og nu har man altså også valgt, at droppe support på Windows Live Mail. Man kan dog stadig hente WLM til Windows 10, det vil jeg dog fraråde, fordi der ikke er support på den mere. I princippet kan programmet pludselig holde op med at virke, hvis nu eksempelvis Microsoft laver noget om i Windows, så der opstår kompatibilitet problemer.

Alternativ til Windows Live Mail

Microsoft burde enten have holdt fast i udviklingen af Outlook Express, eller have sikret en nem og problemfri overgang til andre programmer. I stedet har man valgt droppe supporten på programmet, og helt erstatte det af et andet, nemlig Live Mail, som så igen også er blevet erstattet af Mail app'en i Windows 10. Det betyder at Microsofts egne programmer altså er upålidelige, fordi vi ved ikke, om de samme programmer stadig vil virke imorgen. Mht. Windows Live Mail, så er den nye Mail app ligefrem dårligere end Live Mail og derfor ikke et reelt alternativ. Derfor anbefaler jeg, at man bruger Thunderbird i stedet.

I stedet vil jeg anbefale at man henter Thunderbird. Det er nemt at installere, og man kan også importere sin post fra WLM. Thunderbird kan hentes her: https://www.mozilla.org/da/thunderbird/

Mange bruger i dag en web-baseret e-mail klient, som eksempelvis gmail eller outlook.com, hvilket kan være udmærket. Der kan dog også være flere fordele ved, at have et dedikeret program installeret på sin computer, og til det er Thunderbird nok det bedste af gratis programmerne.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Her er nogle af fordelene ved at være Linuxbruger, og hvordan du kommer igang med at prøve Linux på din computer. God fornøjelse.
  2. Hvis du har en mekanisk harddisk, så skal du overveje at købe en SSD. Har du kun 4GB i RAM, så skal du opgradere til mindst 6-8GB.
  3. Mange af os kender det. Internettet bliver ubrugeligt imens Windows tvangs-opdateres, men sådan her kan du styre du båndbredde forbrug for Windows Update.
  4. Få et hurtigt overblik over, hvorfor og hvordan du vælger en anden browser end Edge i Windows.

Flere i: Windows