Langsomt Internet Ved Download af Windows Opdateringer

Mange af os kender det. Internettet bliver ubrugeligt imens Windows tvangs-opdateres, men sådan her kan du styre du båndbredde forbrug for Windows Update.

1147 visninger

Edited: 2018-05-05 16:46

Windows Update, downloading updates and slow internet.

Jeg finder sjældent grund til at rose Microsoft for deres opdaterings-funktion i Windows. Den er nemlig ikke sådan lige til at slå fra. Det er ikke fordi, at jeg vil anbefale, at man slår automatiske opdateringer fra. Men der har desværre været flere alvorlige problemer med Windows Update i Windows 10, som gør at det kan være nødvendigt at blokere for opdateringer helt. Det er eksempelvis tilfældet, hvis man har et ældre lydkort som Asus Xonar DGXhvilket jeg har skrevet om på den engelske side.

I dag opdagede jeg så, at version 1803 endeligt er tilgængeligt på Windows Update. Selvom jeg næsten hver gang, efter at have installeret en større opdatering, får problemer med mit touchpad på min HP 13-b000no bærbar, så har jeg alligevel ikke slået opdateringerne helt fra. Desværre er jeg tvunget til, at skulle lave en driver rollback, fordi Windows ikke husker mit valg, og fordi den nye driver ikke virker.

Men fordi jeg altså – imod min sunde fornuft – har valgt at have automatiske opdateringer i Windows slået til, så var min computer altså også begyndt at downloade den nye version af Windows. Der var bare ét problem; det optog alt min internet-båndbredde! Internettet var simpelthen så langsomt, at jeg ikke kunne besøge eller indlæse en simpel hjemmeside. Sådan er det måske bare at bo et sted hvor der kun er ADSL, og ikke er lagt fiber forbindelse endnu! Jeg var lige ved at udgive endnu en af mine klage-posts over, hvor irriterende det nye Windows 10 er i forhold til tidligere versioner, men så opdagede jeg muligheden for, at kontrollere hvor meget båndbredde Windows bruger på opdateringer:

Indstillinger → Opdatering og sikkerhed → Windows Update → Avancerede indstillinger

Sådan begrænser du båndbredden i Windows Update

Åben Windows Update via start, og klik dig så frem til de avancerede indstillinger. Her kan du angive hvor meget båndbredde du vil tillade bliver brugt til download af opdateringer. Se screenshottet nedenfor:

Sådan kontrollere du båndbredde forbrug i Windows Update.

Jeg bruger altid programmer med engelsk-sproget brugerflade. Men jeg går ud fra, de fleste forstår Engelsk – ellers kan I bare smutte! :-D

Indstillingerne er lidt godt gemt. Du finder dem under de avancerede indstillinger, ved at klikke på enten Leveringsoptimering eller Vælg, hvordan opdateringer leveres.

Indstillinger → Opdatering og sikkerhed → Windows Update → Avancerede indstillinger

For en gang skyld har Microsoft gjort noget rigtigt. Så læge de drivere der bliver sendt ud til folk ikke virker, så er jeg dog fortsat modstander af, at man ikke kan slå de automatiske opdateringer fra.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Her er nogle af fordelene ved at være Linuxbruger, og hvordan du kommer igang med at prøve Linux på din computer. God fornøjelse.
  2. Hvis du har en mekanisk harddisk, så skal du overveje at købe en SSD. Har du kun 4GB i RAM, så skal du opgradere til mindst 6-8GB.
  3. Microsoft har droppet supporten på både Outlook Express og Windows Live Mail. Det kan vi ikke acceptere, så her finder du en alternativ, gratis e-mail klient til Windows.
  4. Få et hurtigt overblik over, hvorfor og hvordan du vælger en anden browser end Edge i Windows.

Flere i: Windows