Hvorfor er Multimediedesigner Uddannelsen så FeD?

Så startede 2. semester af Multimediedesigner uddannelsen. De første uger forløb meget afslappet, med mulighed for at arbejde hjemme.

1416 visninger

Edited: 2018-04-15 13:10

Uddannelsen til Multimediedesigner, mmd

Det er lidt en underlig fornemmelse, allerede at være i gang med 2. Semester. på Multimediedesigner uddannelsen. I perioder har vi haft travlt, men jeg oplever det nok kun sådan, fordi jeg også forsøger at udvikle på mine egne projekter i fritiden.

Eksempelvis har jeg på 1. Semester udviklet et fotogalleri, som jeg senere har udgivet som open source. Jeg ved ikke, om jeg ellers var kommet rigtigt igang med GitHub, selvom jeg længe har tænkt på, at udgive noget af min kode som open source. Det at jeg nu er under uddannelse, har nok gjort, at jeg er kommet op i et højere gear med mine egne projekter, og så har uddannelsen samtidig også været inspirerende.

En af vores første semester opgaver var, at vi skulle lave en hjemmeside for en virksomhed. Jeg havde inden uddannelsen lovet en ven, som er fotograf, at lave hans hjemmeside, hvilket jeg gik helt i stå med, da jeg pludselig fik travlt på grund af uddannelses-start. Heldigvis fik jeg senere mulighed for, at inddrage ham i vores gruppeprojekt, hvor vi så skulle lave en statisk side i HTML og CSS.

Arbejdede videre med siden i fritiden

Jeg har ikke selv lavet designet, men jeg har arbejdet videre i min fritid, hvor jeg blandt andet har lavet siden dynamisk, fordi jeg synes ikke man kan levere en statisk side i dag. Fotogalleriet er det samme, som jeg også har lagt på GitHub, med mindre modifikationer.

Det er nok de færreste som vil udvikle et helt CMS fra bunden, eller udvikle deres eget fotogalleri. Men jeg gjorde det, fordi jeg i forvejen var god til PHP. Galleriet blev navngivet noget så originalt som PHP Photo Gallery, og projektet har fået en dedikeret hjemmeside.

Udover mit projekt med Beamtic, så er det et af de projekter, som jeg har opnået et ret godt resultat med. Det er muligt at oprette og slette kategorier, ligesom man kan uploade billeder og slette billeder. Jeg tilføjer løbende ny funktionalitet samtidig med, at jeg forbedre koden. Koden har jeg udgivet på GitHub med Apache Licens, derved kan andre frit bruge den i deres egne projekter (også kommercielle).

Selvstændigt og frit arbejde

En ting som jeg virkeligt har nydt, det er muligheden for at arbejde selvstændigt. I perioder kan vi endda arbejde hjemmefra, og for mit vedkommende betyder det, at jeg kan spare næsten 2 timer på transport. Samtidig skal jeg ikke tænke på, at jeg skal tidligt op hver dag, og det giver mere overskud i hverdagen.

En anden ting er måden vi arbejder på. Opgaverne er ikke så fastlåste, og der er god plads til, at vi kan løse dem på vores egne måder. Selvom vi ikke er blevet præsenteret for en bestemt teknologi eller model, så har vi ofte fået frie hænder til at benytte os af dem / vores egne løsninger og erfaringer.

Der har været en del fokus på design process og procesdokumentation, og på 2. Semester, forskellige ting omkring virksomhed, SoMe og marketing. Det kan godt være lidt kedeligt, men jeg tror bestemt, at det er noget jeg kommer til at bruge senere. Indimellem mærker jeg endda en spirrende interesse for flere af de ting, som ellers ikke har sagt mig noget tidligere.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Som studerende kan man spare mange penge, og Linuxbrugere kan i dag, stort set, de samme ting som Windows brugere; der er ulemper og fordele ved begge systemer.
  2. Kære webdesignere, multimediedesignere og andre kreative folk; undgå nu den lysegrå tekst på lyse baggrunde. På forhånd tak!
  3. Det er ikke altid nemt at finde job som færdiguddannet, selv ikke hvis du er dygtig.
  4. Introugen på Multimediedesigner uddannelsen forløb meget afslappet. Vi lærte hinanden at kende, og vi drak kaffe på første dag.
  5. Studerende er ofte tvunget til at købe Adobe pakken til deres computer i forbindelse med studiet. Det er bare dyrt, hvis de senere ønsker at opsige deres abonnement. Adobe opkræver nemlig et gebyr på 50% af den resterende abonnementsperiode.

Flere i: Multimediedesigner