Medfølgende Bloatware På Nye Computere

PC producenter burde, for at hjælpe deres kunder, holde op med, at inkludere bloatware i nye computere.

669 visninger

Edited: 2017-08-03 18:00

PC producenter har et ansvar for, at sikre forbrugerne ikke køber overflødigt bloatware. Ofte når man køber en ny computer, vil der være pre-installeret software fra producentens side. Det forholder sig sådan, at den software for det meste er helt overflødig, og hvis man har en langsommere computer, eksempelvis med mekanisk harddisk, så vil de ekstra programmer bare gøre computeren langsommere, hvis de køre i baggrunden. Særligt under opstarten efter brugeren tænder computeren.

Der har været flere eksempler på, at kommercielle programmer er blevet inkluderet af producenten, men som brugerne ikke har gavn af. Det kunne eksempelvis være software til DVD afspilning, eller firewall og antivirus software. Mange ting får lov til at være installeret i årevis, uden at brugerne selv gør noget for at fjerne dem, og det er problematisk.

De fleste power-brugere kender til VLC player som et eksempel på, en afspiller som nærmest kan afspille alt, inklusiv DVD og BlueRay. Der er derfor ingen grund til, at betale penge for funktionalitet, som man kan få gratis.

Senest er Microsoft også begyndt at indbygge sikkerhed i Windows via Windows Defender, og vi kan håbe det med tiden vil fjerne behovet for tredje-parts beskyttelse. Power-brugere har, i flere tilfælde, længe kørt helt uden antivirus, uden at have problemer med virus overhovedet. I sidste ende er sikkerhed altid brugerens eget ansvar. Men Windows er desværre designet på en måde, så malware har nemt ved at inficere systemet. Det ville have været meget mere sikkert, hvis brugeren skulle indtaste et kodeord, for at foretage ændringer på systemet. Ligesom det er tilfældet i Linux systemer.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Almindelige årsager til fast-frysninger på en computer, inklusiv skærm og mus.
  2. Hvis du har en mekanisk harddisk, så skal du overveje at købe en SSD. Har du kun 4GB i RAM, så skal du opgradere til mindst 6-8GB.
  3. En langsom computer kan ofte gøres betydeligt hurtigere ved at foretage enkelte ændringer eller opgraderinger.

Flere i: Computer Optimering