Hvor Mange Besøgende om Måneden Bør en God Blog Have?
Hvor mange besøgende om måneden skal en god blog have? Så mange som det tager at tjene penge på hjemmesiden selvfølgelig!
Af. Jacob
Edited: 2018-04-29 12:57
Antal besøgende om måneden hænger nøje sammen med, hvor mange penge en blog tjener på reklamer, eksempelvis igennem Google Adsense, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man har en rimelig god mængde indgående trafik.
Beamtic får eksempelvis omkring 50.000 hits om måneden – ifølge mine interne statistikker. En stor del af de besøgende har dog blokeret for reklamer eller scripts, så jeg tjener faktisk ikke så meget på mine besøgende. For at tjene et rimeligt beløb på reklamer, skulle jeg nok nærmere de 200.000 om måneden.
Det er altså meget svært, at tjene gode penge på en Blog. Nu er Beamtic dog ikke en rigtig blog, men nærmere en slags platform til udvikling af – ikke kun hjemmesider – men også forskellige værktøjer. CMS systemet bagved har jeg selv udviklet fra bunden, og det består lige nu af over 5.000 linjer PHP kode. Jeg tror det ville være meget sværere, hvis jeg havde brugt et almindeligt CMS som eksempelvis wordpress. Desværre er wordpress ikke rigtigt egnet til det jeg laver, men der er dog stadig visse ligheder med Wordpress i måden systemet er lavet på. Jeg bliver ofte inspireret af, hvordan andre systemer er udviklet. Eksempelvis har jeg også hentet inspiration fra Ruby on Rails og Python. Fordi jeg har udviklet mit CMS selv, så høre jeg nok til "de tunge nørder" i blogging verdenen. Derfor skulle man måske tro, at jeg automatisk skulle være i blandt dem som tjener mest – sådan hænger det desværre ikke sammen :-D
Jeg har læst på flere andre blogs, hovedsaligt livsstil/mode blogs med kvindelige ejere. Ikke fordi jeg interessere mig for emnet, men fordi de tilfældigvis havde skrevet om selve processen omkring blogging, og fordi en stor del af hvad jeg laver, falder lidt indunder blogging. Underligt nok, så lader det ofte til, at de har haft mere succes, end jeg selv har haft. Det kan måske skyldes, at deres målgruppe er en anden. Jeg skriver primært vejledninger til meget tekniske ting, og jeg har eksempelvis aldrig fået tilbudt sponsor aftaler (Artikel fra fielaursen.dk). Derimod har jeg oplevet, at folk har kontaktet mig for at donere penge til mit projekt. Jeg har også oplevet at folk ville købe links – men links er altså ikke en ting jeg tilbyder på Beamtic.
Det skriver jeg mere om her: Hvor Meget må et Link Koste?.
Mode branchen er måske mere marketing orienteret, og måske dermed også bedre til at connecte med bloggere og folk på sociale medier. Jeg har også prøvet at bruge Affiliate programmer, men de har stort set ikke fungeret for mig. Jeg har faktisk aldrig tjent noget som helst på dem. Adsense har derimod givet mig en fast lille indtægt.
Antal besøgende om måneden
For at vende tilbage til spørgsmålet om de månedlige besøgende. Når vi ofte snakker om besøgende pr. måned som hjemmeside ejere, så skyldes det nok, at forskellige statistikker automatisk viser, hvor mange besøgende der har været i en periode på 28-30 dage. Antal besøgende om dagen er dog mindst lige så interessant – hvis da ikke mere!
Hvis man bruger Adsense på sin hjemmeside, så vil man kunne se hvor mange visninger der har været pr. dag. Der bliver også vist antal visninger pr. Månede. Det er dog vigtigt, at man ikke ligestiller antal visninger med antal besøgende. Mine egne tal i Adsense er betydeligt lavere end mine interne statistikker, muligvis fordi folk benytter browser plugins til reklame blokering.
Selv tjener jeg kun ca. 300 kr om måneden med ca 500 visninger om dagen. Den Danske side, beamtic.dk, tjener nok lidt mere sammenlignet med den Engelske, beamtic.com. Det skyldes muligvis at indholdet på den Danske side er lidt anderledes i forhold til indholdet på den Engelske side. Det er altså ikke altid, at det kan betale sig at sigte internationalt, selvom det stadig er mit primære fokus.
Hvis jeg skulle starte forfra, med den viden jeg har i dag, så ville jeg nok ikke gøre det. Simpelthen fordi det ikke kan betale sig. Når man besøgte Adsense's hjemmeside, så viste de i lang tid en stor reklame med, at man kunne "tjene penge på sin hobby", det er dog desværre meget langt fra et realistisk mål. Desuden tager Google en procentdel af indtægterne (32% i 2018), hvilket bestemt ikke gør det nemmere. Faktisk dækker mine indtægter kun lige hosting omkostningerne.
Hvor svært kan det egentlig være?
Det er egentlig ikke så svært at skaffe flere tusinde besøgende om måneden, som man skulle tro. Den engelske udgave af Beamtic har eksempelvis enkelte artikler med over 1000 besøgende om måneden! Med en mere systematisk og målrettet indsats kunne jeg sikkert hurtigt få skaffet langt flere besøgende.
Det kræver dog en stor del research på konkurrenter og søgeord. Størstedelen af min trafik kommer fra søgemaskinerne, og jeg har flere artikler, som ligger rimeligt højt i søgeresultaterne for deres keywords – og som har ligget der i månedsvis. Det er vel og mærke uden specielt mange indgående links – hvis de overhovedet har nogle!
Jeg er lidt modstander af traditionel linkbuilding, og min erfaring viser mig også, at det generelt ikke er nødvendigt for at opnå gode placeringer. Det kan selvfølgelig være en hjælp med naturlige links, og det er ofte en fed oplevelse, når man ser andre snakke om ens ting forskellige steder på internettet. Jeg får nok flest links fra diskussionsforummer, men jeg har også fået enkelte links fra personlige hjemmesider. Konkurrencen er dog rimelig høj inden for mit område, så selvom jeg har gode placeringer med mange af mine artikler, så er det sjældent folk linker til dem. Der er simpelthen en overmætning af tutorials.
Store blogging-nærværk og referencer vil nok i højere grad overtage den position som mindre personlige hjemmesider har haft, og det er derfor også her, at jeg ser fremtiden for Beamtic. Jeg vil derfor ikke begrænse mit fokusområde til enkelte områder. Problemet er at finde folk til at skrive gæste-indlæg af høj kvalitet, eller få andre til at hjælpe med at forbedre indholdet. Indtil videre er mit primære fokus web udvikling, og så kommer resten nok hen ad vejen.
Jeg overvejer også at åbne for community redigering af artikler i stil med Wikipedia, men indtilvidere er det kun muligt at kommentere på artikler. Vi kender alle kommentar-funktioner på Blogs. Mange er gået over til at bruge plugins fra tredje-part, eksempelvis Facebook eller Disqus plugins. Det er jeg selv lidt modstander af, fordi du så ikke længere har kontrol over indholdet selv, og samtidig sender data videre til 3-part. Spam er et relativt lille problem, hvis du ved hvordan du skal forhindre det, så det er ikke nok grund til at skifte til 3-parts moduler. En seriøs blog kan simpelthen ikke bruge 3-parts moduler til grundlæggende funktionalitet, og jeg synes det er ærgerligt, at flere alligevel gør det. Af samme grund vælger jeg ofte ikke at kommentere på en blog.
Det handler ikke kun om penge
For mig handler det ikke kun om, hvor mange penge jeg kan tjene. Jeg satser aktivt på at udvikle web-værktøjer og programmer, som andre også vil finde nyttige. For tiden studere jeg til Multimediedesigner – hvilket er meget front-end orienteret – jeg er selv super skarp til back-end i forvejen.
Beamtic er altså kun ét af flere projekter jeg har kørende, og målet er ikke kun at tjene en masse penge. Et andet projekt går ud på, at udvikle et CMS/fotogalleri til fotografer og andre interesserede. Det valgte jeg at gøre, fordi eksisterende løsninger til Wordpress kostede penge, og jeg synes ikke det er noget man skal betale penge for. På nuværende tidspunkt er det et selvstændigt projekt, men tiden vil vise, om jeg vælger at føre det ind under samme kode som Beamtic.
Jeg har dog ikke noget imod, at folk vælger at starte en hjemmeside, for at tjene penge på den. Det ser jeg absolut ingen ting galt ved. Det er godt at tjene penge. Det med at det så ikke ville lykkedes, det er altså noget være vrøvl. Selvfølgelig vil det lykkedes! Stort set uanset hvad ens motiver så måtte være. Men man bør altså være forberedt på, at konkurrencen er ben hård inden for blogging, og der skal nok noget mere til på længere sigt, end ren tekst-baseret indhold.
Fortæl os hvad du tænker: