Top 10% Sharp Kvot på NordNet

Så opnåede man lige en sharp kvot i top 10 på NordNet, men sharpe ratio er ikke det mest afgørende.

698 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2019-12-30 18:51

I dag loggede jeg ind på NordNet til en lækker sharp kvot3,22. Så vidt jeg husker, så er det den højeste sharp kvot, som jeg har ligget på I de omkring 5 år, som jeg har været medlem af NordNet.

Hvad er rating?
Rating bruges til at vise, hvor godt et risikojusteret afkast forskellige brugere har, i forhold til alle andre på Shareville.

Kilde: Shareville.

Jacob Seated, sharp kvot ved nytår, 30 december 2019.

Det er ikke fordi, at jeg som udgangspunkt ser efter en høj sharp kvot (sharp ratio). Det er helt normalt, at ens sharp kvot er ligger lavt i perioder. Det bør derfor ikke være noget, som man træffer sine investeringsvalg ud fra.

Hvis din sharpe har været lav i et stykke tid, så skal du altså ikke gå fuldstendigt i panik og sælge dine aktier. Se i stedet for på det samlede afkast, og hvilken retning, du forventer, at dit portfolie vil bevæge sig, i fremtiden.

Den fundamentale vurdering af en virksomhed er langt vigtigere end alle mulige smarte tal og formler. Det afhænger muligvis også af din investerings-strategi. Personligt er jeg meget langsigtet, da jeg helst vil undgå at sælge mine aktier igen.

Tænk på aktier, som ejerskabsandele i en virksomhed. Du sælger heller ikke dit hus, bare fordi det falder i værdi i en periode! Som medejer i en virksomhed, der ønsker du, at det går virksomheden godt. Hvis det ikke går så godt i en periode, så vil du ofte beholde dine andele alligevel, fordi du regner med, at det kommer til at gå bedre.

Aktier som ejerskabsandele

Aktier repræsentere værdi i den virkelige verden. Det kan være alt fra ejendomme til intellektuel ejendomsret. Alt sammen aktiver som tilhøre en virksomhed. Når du køber en aktie, så bliver du medejer af disse aktiver, og det er derfor en central ting at overveje, når du vælger at købe aktier i en virksomhed.

Mange virksomheder betaler også udbytte til deres investorer, typisk i form af en andel af overskuddet i virksomheden. Det kan være med til, at gøre det attraktivt at beholde aktier hvis de falder i værdi.

Hvis du i forvejen har et stort afkast på dine andele i virksomheden, og en aktie også betaler udbytte, så kan du ofte roligt beholde dem igennem nedgangstider. Stiger dine andele igen i værdi på et senere tidspunkt, hvilket ofte vil være mest sandsynligt, så har du i princippet ikke mistet noget.

Udregningen er dog lidt mere kompliceret, da man også kan regne på potentiel gevinst ved at sælge og holde på nogle andre aktier – men ofte vil det holde, særligt hvis man kender en virksomhed godt.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Noget af det fede ved udbytte er, for små investorer, at kurtagen ikke har så står betydning for dine investeringer.

Flere i: Investering