YouTube Ændrede Pludselig Deres Partnerprogram

Nye krav til optagelse i YouTubes partnerprogram. Nu skal vi have 4000 visningstimer og 1000 abonnenter. Det er et klart tillidsbrud!

1057 visninger

Edited: 2018-01-20 09:00

Uventet nyt, YouTube

YouTube har for nyligt ændret betingelserne for at blive optaget i deres partnerprogram, uden at give besked om ændringerne i forvejen. Ændringen blev annonceret på deres blog d. 16 Januar, og vil altså træde i kraft d. 20 februar 2018. Efter den dato vil mange små kanaler miste muligheden for at tjene penge på deres YouTube videoer.

Det er et klart brud på den tillid, som har eksisteret imellem YouTube og deres mange partnere i flere år. Den primære årsag er, efter deres eget udsagn, en stigende mængde upassende indhold fra mindre kanaler.

Spørgsmålet er nu, om vi kan stole på, at de her ændringer vil blive de sidste. Det er ikke mere end nogle måneder siden, at YouTube indførte et optagelses krav på 10000 views, og nu ændre de det så allerede igen? Det er simpelthen useriøst.

Jeg regner med at miste omkring 2400 kroner i år, som et resultat af de her ændringer. De nye krav til optagelse er, at en kanal nu skal have 4000 timer i visningstid inden for 12 måneder, samt 1000 abonnenter. Det svare altså til 240000 minutter (som er den enhed YouTube måler viser visnings tid i). Det burde dog ikke være helt umuligt. Man skal tænke på, at det her altså er over et helt år. Beamtic har lige nu 40000 minutter over det seneste år, og jeg har altså ikke uploaded så ofte som jeg burde have gjort.

Den notifikation man kan blive mødt af vil se sådan her ud:

Kanal ikke længere kvalificeret til indtægtsgenerering, YouTube.

Man kan godt komme til at føle sig lidt utryg ved, at gøre sig alt for afhængig af sine YouTube og Adsense indtægter. Jeg kan godt være bekymret for, om Adsense mon kunne finde på at indføre tilsvarende optagelses kriterier for hjemmeside ejere.

YouTube er den førende platform

Det har været en påmindelse om, at vi har meget lidt kontrol over de videoer vi uploader til YouTube. Jeg antager, at de stadig vil være tilgængelige i fremtiden. YouTube er trods alt den førende platform til video deling, og forhåbentligt vil de eksistere mange år endnu

Jeg synes de nye krav er problematiske. Det betyder nemlig at nogle mindre kanaler vil afskrækket fra at deltage på siden.

Derimod er jeg ikke i tvivl om, at Beamtic kan indhente de nye krav inden for et år eller to. Men det er stadig en uheldig udvikling. For mig er det en tidsinvestering at lave videoer, og hvis ikke jeg får betaling for det, så kan jeg lige så godt stoppe med det.

En mulig løsning vil være, at embeddé flere videoer på hjemmesiden. Derved vil jeg stadig tjene lidt på dem, indirekte via Adsense enheder på siden. Det vil måske også tiltrække flere subscribers til min kanal.

YouTube burde gøre mere for kanal-ejere

Vi foretager ændringer i YouTubes partnerprogram. Det medfører, at din kanal fra den 20. februar 2018 ikke længere er kvalificeret til indtægtsgenerering. Få flere oplysninger

På nuværende tidspunkt tager YouTube en stor andel af vores indtjening (45%). Ideelt set skulle de bruge de penge på, at forbedre deres service, og beskytte vores interesser. Det kunne man gøre ved, at ansætte folk til, at gennemgå indhold manuelt. Det sker allerede i et vist omfang, men der er åbenbart stadig meget snavs, som slipper igennem deres filtre.

Der har, den seneste tid, været en del klager over upassende indhold. Nogle annoncører har endda trukket sig fra YouTube på grund af det. Problemet har dog intet at gøre med mindre kanaler som sådan. Problemet er nok nærmere at annoncørerne tænker for meget over, hvad for indhold deres reklamer bliver vist ved.

Helt uventet

Ændringerne kom helt uventet for mig. Jeg havde egentlig regnet med, da de indførte det første adgangskrav på 10000 visninger, at det var det hele. Men nu har de så ændret det igen. Det første krav var også lidt irriterende, fordi jeg på det tidspunkt gik med planer om, at åbne en Dansk sproget kanal. Det kan være jeg må droppe det nu, og så i stedet uploade alt til hoved-kanalen.

De nye krav lyder på 4000 visningstimer over sidste år, plus 1000 abonnenter. Den her ændring kommer ikke kun meget pludseligt og uden advarsel, den er også super uretfærdig! Efter min mening burde man aldrig foretage den slags ændringer, med så kort varsel. Folk skal lige have tid til, at tilpasse sig de nye ændringer.

Jeg har dog længe tænkt på, at udvide hjemmesidens fokus til andre områder. Det vil muligvis også åbne døren for nye typer indhold til YouTube kanalen. Hvis jeg er heldig, så kan det også have den virkning, at kanalen vil nå de 1000 abonnenter hurtigere.

Du kan hjælpe ved at abonnere på kanalen her: https://youtube.com/beamtic

Links

  1. Oversigt over YouTubes partnerprogram – support.google.com
  2. Additional Changes to the YouTube Partner Program – youtube-creators.googleblog.com

Fortæl os hvad du tænker:

  1. De nye krav til YouTube gør, at folk spørge hvordan de nu kan opnå 1000 abonnenter. Det er faktisk ikke helt umuligt. Her har jeg samlet nogle tips til hvordan.

Flere i: YouTube