Høreværn af Mærket Falke er Ikke de Bedste!

Anmeldelse af Falke høreværn med bluetooth, aftagelig ledning, og radio.

360 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2022-04-30 09:20

Falke høreværn med Bluetooth og Radio

For noget tid siden købte jeg nogle Høreværn med radio og bluetooth af mærket Falke, hos Jem & Fix, med 29db lyddæmpning. Høreværnene har både jackstik og bluetooth, hvor bluetooth delen dog ikke virker optimalt, da den går i karambolage med WiFi forbindelsen, så internetforbindelsen bliver ustabil eller man mister forbindelsen helt.

Jeg ved ikke, om jeg bare har været uheldig, og fået et par som har været i stykker fra jeg fik dem, men jeg har ikke tænkt mig at prøve at bytte dem; selve hørebøfferne er nemlig også for små, og det er derfor smertefuldt at have dem på i længere tid.

Radio delen er jeg personligt lidt ligeglad med, da jeg kun skal bruge dem med min bærbar computer.

Jeg var egentlig meget tilfreds i starten – problemerne opstod først senere, da jackstikket gik i stykker så lyden forsvandt eller knasende, og jeg måtte begynde at bruge bluetooth delen.

Ødelagt jackstik indgang

Den ødelagte jackstikindgang betyder, at jeg må sidde meget stille for at undgå, lyden forsvinder; til sidst droppede jeg helt at bruge dem, da Bluetooth delen også er i stykker. Men selve hørebøfferne er alligevel også for små, og gør ondt at have på i længere tid, så det var måske på sin plads at skifte dem ud og prøve et andet mærke.

Jeg forstår egentlig ikke, at man laver hørebøffer som er for små; det er virkeligt ubehageligt – man skulle tro de var lavet til børne øre!

Det er måske også en smule gammeldags at lave dem med jackstik, men omvendt kan jeg godt se behovet, da de desværre hurtigt løber tør for strøm; batteritiden er nemlig også temmelig dårlig.

Bluetooth påvirker internetforbindelsen

Bluetooth fungerede ikke som den skulle; for det første mister man tit internetforbindelsen, da Bluetooth delen påvirker WiFi-forbindelsen, og for det andet går de i "baglås" så man ikke kan forbinde til sin enhed igen.

Når jeg forbinder dem til min computer via bluetooth, så kan de "låse sig fast", på en måde, og så skal jeg først forbinde dem til min telefon, før jeg kan bruge dem sammen med computeren igen.

Et andet problem er, hvis dit lokalnetværk køre på 2.4Ghz, hvilket er samme frekvens som Bluetooth, så kan internetforbindelsen blive ubrugelig eller ustabil imens du bruger dem. Derfor er det vigtigt, at du minimum køre 5G på dit WiFi. Ellers skal du sidde meget tæt på routeren, og du kan stadig opleve problemer pga den dårlige bluetooth implementering.

Her mener jeg ikke forbindelsen til din internetudbyder, hvis du køre trådløst, men derimod teknologien på den lokale WiFi forbindelse skal være 5G. Det er uanset en god idé, for at sikre en forholdsvis god forbindelse.

Mange ældre computere understøtter muligvis ikke 5G, men er din computer af nyere dato, så understøtter den sandsynligvis både 2.4Ghz og 5G – ellers kan man også købe en lille 5G USB-modem til en ældre computer.

Jeg har haft samme problem med eksempelvis trådløse mus, hvor jeg måtte skaffe mig en 5G mus, for at undgå musen laggede.

Jackstik bedre end ledning

Selv har jeg mest brugt dem med jackstik og medfølgende ledning, før de gik i stykker. Det har dog heller ikke fungeret godt, fordi ledningen har meget nemt ved at falde ud af jackstikket i hørebøfferne.

Ledningen er af typen "han-stik i begge ender", hvilket måske virker som en smart idé, men det er det bare ikke. Jeg ved ikke, om problemet er, at det slider forfærdeligt meget på jackstikket, når til- og afkobler ledningen, men fakta er, at der nu er opstået en løs forbindelse efter kun få måneders brug.

Sammen med mine Falke høreværn købte jeg også nogle andre høreværn med 28 db lyddæmpning, til ca 60 kr.

De billige er uden høretelefoner (uden lyd og bluetooth), men de er meget mere behagelige at have på, da de ikke er for små. Det virker faktisk også som om, de har en smule bedre lyddæmpning end Falke (som ellers er sat til 1db højere reduktion end de billige).

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Hvis du har en mekanisk harddisk, så skal du overveje at købe en SSD. Har du kun 4GB i RAM, så skal du opgradere til mindst 6-8GB.

Flere i: Hardware