Skat af Adsense - Ja

Man skal betale skat af Adsense indtægter, men man behøver ikke betale moms af indtægterne, med mindre man er momsregistret i Irland.

1720 visninger

Edited: 2017-09-02 19:15

Der skal betales skat af Adsense, uanset om du er momsregistret eller ej - men der skal ikke betales moms af Adsense, med mindre du er momsregistret i Irland.

Regner du med at tjene mere end 50.000 kr, skal du momsregistreres og herefter opgive indtægterne til skat - også selvom der ikke skal betales moms af Adsense indtægter. Dvs. Momsen skal bare opgives som 0 kr.

Hvis din samlet indkomst - inklusiv Adsense indtægter - er lavere end dit personfradrag, skal der ikke betales skat af Adsense, men du skal dog stadig opgive det som B-indkomst.

Privatperson: Hvor du skal opgive Adsense Indtægter

For privatpersoner skal Adsense indtægter opgives i Rubrik 15, som er B-indkomst.

Rubrik 15 - Anden personlig indkomst som f.eks. privat dagpleje og hushjælp mv. før fradrag af AM-bidrag

Der skal betales AM-bidrag af Adsense indtægter - også kendt som arbejdsmarkedsbidrag. Derfor siger det næsten sig selv, at man skal opgive indtægterne i Rubrik 15.

Når du opgiver indtægterne, så skal du bare tage de samlede indtægter fra hele forrige år - også de indtægter du måtte have fra andre relevante kilder. Det hele lægges sammen og indskrives herefter i Rubrik 15 som et stort beløb.

Enkeltmandsvirksomhed

Har du tjent pengene i din enkeltmandsvirksomhed, taster du beløbet ind i din udvidede selvangivelse.

Andre (Eks. ApS og A/S)

Er der tale om et anpartselskab eller aktieselskab, skal du ikke opgive indtægterne på din selvangivelse, men derimod lade dem indgå i firmaets årsregnskab.

Fortæl os hvad du tænker: