Værd At Vide Hvis Mobile Pay Er Nede

Sådan tjekker man om mobile pay er nede, hvis man eksempelvis får en intetsigende fejlmeddelelse: Noget gik desværre galt. Prøv igen senere.

4008 visninger

Edited: 2017-09-06 19:23

Logo til Danske Banks Mobile Pay app.

I dag skulle jeg hjælpe en nabo med at oprette en mobile pay, og efter at have installeret appen erfarede jeg, at noget simpelthen ikke virkede. Det er meget overraskende for mig, at en app som bliver brugt som betalings løsning ikke virker. Det må i mine øjne simpelthen bare ikke ske.

Det var også meget overraskende, at fejlmeddelelsen i appen var totalt intetsigende. Jeg sad og spekulerende på, om det mon var fordi appen ikke virkede på den version af iOS. Den specifikke fejlmeddelelse jeg fik, da jeg forsøgte at oprette en bruger var:

Noget gik desværre galt. Prøv igen senere.

Jeg finder det meget kritisk, at en app ikke hare mere beskrivende fejlmeddelelser. Hvis man ikke er kendt med Mobile Pay, så er det rent gætteri, hvad der kan være galt. Noget af det sidste jeg selv ville mistænke, med en betalings-app som Mobile Pay, er at der skulle være tekniske problemer. Det burde simpelthen ikke forekomme.

Tjek driftsstatus

Den officielle driftsstatus side for Mobile Pay kan findes her. Siden er dog lidt svær at læse. Her til aften var beskeden:

Driftsstatus

The showStatus paragraph must contain either false(does not show status) or true (do show status).

[#lt#]showStatus[#gt#]false[#lt#]/showStatus[#gt#]

Enter Your operational status her:

[#lt#]message[#gt#]Må ikke bruges! Brug LongMessage.[#lt#]/message[#gt#]
[#lt#]FullMessage[#gt#]På grund af teknisk vedligehold er der desværre ikke adgang til MobilePay pt.
[#lt#]/FullMessage[#gt#]​

Hvilket jeg synes er mega uprofessionelt lavet. Man skulle helt ind på Facebook for at finde følgende, "læselige", status opdatering (fra 9/6/2017):

Åh nej :-( MobilePay har lige nu tekniske problemer. Siden lidt før klokken 16.00 har det ikke været muligt at bruge appen. Vi gør alt for at løse problemerne, men vi ved ikke endnu, hvornår systemerne kører normalt igen. Vi fortæller mere så snart, vi kan.

Kilde: https://www.facebook.com/mobilepaydanmark/videos/1186897981416847/

De sociale medier er åbenbart blevet en standard måde at give driftsstatus på, til trods for at et simpelt script på få linjer kode kan gøre det samme. Man kunne endda give beskeden direkte i appen.

I første omgang læste jeg faktisk ikke, hvad der stod på siden, fordi det lignede der var sket en fejl ved indlæsning af siden. Det er efter min mening også en helt utrolig dårlig driftstatus-side, man finder på deres hjemmeside.

Hav altid backup kontanter klar

Det er lidt pinligt, at vi stadig kan risikere, at stå i en situation hvor vores betalings løsninger ikke virker. Om det er fordi Danske løsninger er for dårlige, ved jeg ikke. Men det burde simpelthen ikke kunne ske i 2017.

Nu hvor vi ved, at systemerne sommetider kan svigte, kan det være en god idé altid, at have lidt nød-kontanter på sig. Jeg stoler hverken på betalings-kort eller Mobile Pay, og har nok oplevet et par gange, at jeg pludselig ikke kunne bruge mit betalings kort fordi terminalerne var nede.

Links

  1. Mobile Pays Facebook side - facebook.com
  2. Driftsstatus - danskebank.dk
  3. Mobile Pay's Hjemmeside - mobilepay.dk
  4. Kæmpe nedbrud: Danske Bank er ramt af alvorlige it-problemer... - business.dk

Fortæl os hvad du tænker: