Kubuntu er Bedre end Standard Ubuntu

Skal du vælge Kubuntu eller standard ubuntu som dit operativsystem?

640 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2020-01-30 17:12

Der er sket rigtigt meget i Linux-land. Faktisk så meget at jeg selv udelukkende bruger Linux til hverdag, og det har jeg efterhånden gjort i mange år.

For de fleste vil Ubuntu være en rigtig god Linux distribution at starte med. Jeg bruger selv Kubuntu, da jeg er stor fan af KDE/Plasma desktop miljøet. KDE tillader dig at tilpasse udsende og funktionalitet i en langt højere grad end Gnome (som desværre er standard i Ubuntu).

KDE Plasma software med Kubuntu.

Opdateringer

Det er også blevet meget nemmere at installere opdateringer. Tidligere har jeg oplevet en del problemer med de grafiske opdaterings værktøjer, hvilket betød, at jeg blev nødt til at bruge de velkendte apt kommandoer til at opdatere systemet:

sudo apt update
sudo apt upgrade

Det burde dog ikke være nødvendigt længere, da de grafiske brugerflader er blevet meget mere stabile. Brugervenligheden har derfor aldrig været højere i Linux!

KDE Discover i Linux styresystemet.

Mange programmer fra gnome miljøet fungere også fint sammen med Plasma. Det betyder eksempelvis at vi kan installere Nemo som file manager i stedet for Dolphin. Der kan være enkelte ting der lige skal konfigurere, eksempelvis skal man lige fortælle Nemo, at den skal bruge KDEs Konsole app i stedet for gnome-terminal, men derudover fungere det ganske udmærket.

Fortæl os hvad du tænker: