Kædebreve På Facebook Er Blevet Et Stort Problem

Kædebreve har været et problem siden internettets begyndelse, men på Faacebook er de særligt irriterende.

1692 visninger

Edited: 2017-07-11 12:59

Kædebreve giver sur smiley.

Kædebreve er blevet et stort problem på Facebook. Det sker ofte, at vi modtager advarsler om at tilføje en person som ven, fordi vedkommende skulle være hacker. Det værste tilfælde indtil nu, har nok været den seneste advarsel imod at tilføje Jayden K. Smith som ven, og meget typisk går advarslen ud på, at han er hacker, og vil hacke din konto. Du kan dog være helt rolig. En hacker kan ikke få adgang til din konto, alene ved at du tilføjer personen som ven.

Den slags advarsler er altid løgn, og du kan derfor roligt slette dem, uden at reagere på dem. Hvis en af dine venner har sendt dig et kædebrev på Facebook, så er det bedste du kan gøre simpelthen at ignorere det.

Kædebreve har været et problem på internettet lige siden e-mail blev upfundet, og er som sådan ikke noget nyt. Du kan dog være sikker på, at der ikke er nogen, som vil benytte sig af kædebreve for at udsende et seriøst budskab.

Formålet med et kædebrev er, at overbevise modtageren om at lave kopier af brevet, for så at sende det videre til deres venner og bekendte. Meget typisk vil indholdet være af sensationel karakter, eller spille på folks følelser og uvidenhed. Eksempelvis ved at advare imod en forbryder i følelsesladet vendinger.

Stop med at sende kædebreve

Hvis virkeligt man har et vigtigt budskab at få ud, så vil kædebreve aldrig være vejen frem. Det er faktisk værre at sende kædebreve til folk, end det er at hacke en andens Facebook konto, fordi det påvirker mange flere brugere.

På Facebook er kædebreve ekstra irriterende, fordi vi ofte har mange fælles venner. Det bivirker, at vi får tilsendt den samme meddelelse flere gange, fra forskellige personer på vores venneliste.

Hvis endeligt et budskab i en kæde-meddelelse skulle være rigtig, så er det ikke dit problem. Det er den oprindelige afsender, som har valgt en forkert måde, at promovere det givende budskab på. Send derfor aldrig kædebreve videre!

Hvorfor sender folk kædebreve?

Den mest almindelige årsag er simpelthen uvidenhed. Folk ved ikke, at det er fup, og nogen tænker måske, at "hvis" nu budskabet i meddelelsen er rigtigt, så vil de sende det videre for en sikkerheds skyld.

Den oprindelige afsende ved oftest godt, at budskabet er løgn, og har sikkert kun afsendt det for at være morsom eller gøre sig selv bemærket.

Fortæl os hvad du tænker: