Tilmelding til arrangementer på ida.dk er forvirrende

IDA er en fagforening for ingeniører, som selv har en mangelfuld hjemmeside, der forvirre de besøgende. Det synes jeg bare er lidt sjovt.

231 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2021-04-28 17:09

Jeg sad en dag og scrollede lidt på Facebook, hvilket måske er meget normalt her i corona-tiden, og da skete der så det interessante, at der kom et sponsoreret event frem i mit feed, som omhandlede et foredrag med Jesper Theilgaard om klimaet; det lignede en gratis online-begivenhed, som man frit kunne deltage i her i corona-tiden — jeg fik dog, af ukendte årsager tilsendt en faktura — senere fik jeg at vide det var en fejl.

Bort set fra forvirringen omkring tilmelding, så elsker jeg bare online-arrangementer, som kan gøre os klogere på videnskab og teknologi. Ikke mindst fordi, at der har været utrolig meget misinformation på internettet i corona-tiden. Ok, der er selvfølgelig rigeligt med både videnskabelige artikler og videoer om klimaet, som man kan kaste sig over helt gratis; derfor undrede det mig også, at man skulle tilmelde sig for at deltage i en live-stream, og jeg tænkte på, om det mon var fordi det kostede penge. Det er dog ikke første gang, at jeg skulle tilmelde mig for at deltage på en live-stream.

lex.dk havde eksempelvis også et gratis online-arrangement for noget tid siden, hvor man skulle tilmelde sig. Det viste sig dog mere at være en slags fundraising til deres hjemmeside, end det omhandlede emnet, som de havde reklameret for på Facebook — hvilket var lidt skuffende.

For IDAs event, inde på Facebook, stod der ikke, at det kostede noget at deltage. Klikkede man ind på eventet på ida.dk stod der deltagelse Fra 0 kr. med fed skrift; eftersom der ikke stod noget om, at det kostede penge på Facebook eventet, gik jeg ud fra, det var gratis, og jeg må så have tilmeldt mig lynhurtigt uden at tænke videre over det.

Bemærk: Jeg har senere fundet ud af, at deltagerprisen er gemt væk nederst på siden.

Jeg fik senere at vide, at det var en fejl, at jeg fik tilsendt en faktura, og jeg endte da også alligevel med at deltage — hvilket måske var meget godt.

Det viser sig så at Jesper Theilgaard har lavet en hjemmeside om klimaet på Dansk, så den vil jeg da lige linke til her i dagens anledning: https://klimaformidling.dk/ — måske skriver jeg en adskilt artikel om klimaet på et tidspunkt. Det primære emne for Beamtic er dog fortsat web-udvikling, så jeg tror ikke, det kommer til at fylde meget.

IDA's hjemmeside

IDA er en fagforening for ingeniører, antageligvis også programmører og web udviklere; det er derfor, at jeg har valgt at skrive om min oplevelse her. Jeg synes det er underligt, at en ingeniørforening ikke har en bedre udviklet hjemmeside. Det sender et lidt dårligt signal til besøgende, som ikke kender dem. De burde jo, om nogen, have den bedste hjemmeside overhovedet.

1. Kort tid efter jeg tilmeldte mig, fik jeg tilsendt en Faktura100,00 kr i min e-mail — hvilket undrede mig, fordi eventet var jo gratis? Og jeg blev jo ikke bedt om, at indtaste mit kreditkort eller noget, da jeg tilmeldte mig.

Bemærk: For medlemmer er det gratis, men Ikke-medlemmer skal åbenbart betale. Pas derfor meget på med, hvad du tilmelder dig på deres hjemmeside. Begivenheder der ikke koster noget, lader til at være tydeligt markeret med ordet "gratis" i fed skrift. Tjek også i bunden af siden inden du tilmelder dig.

Der er, som nævnt tidligere, i forvejen utrolig meget gratis, og lettilgængeligt data om klimaet, blandt andet på Nasas hjemmeside — så selvfølgelig er jeg ikke interesseret i at betale for den slags arrangementer.

2. Jeg prøvede flere gange at afmelde mig, men det krævede en konto på ida.dk, og jeg kunne ikke huske, at jeg havde oprettet en konto — kun at jeg havde tilmeldt mig eventet.

3. Der gik faktisk nogle dage, før jeg fandt frem til en kontaktformular for at afmelde mig igen, og umiddelbart efter lykkedes det at logge ind på siden.

Efter jeg kontaktede dem, fik jeg dog at vide, at det var en fejl med den faktura — og jeg endte da også med at deltage til eventet alligevel. Det er heller ikke hver dag, at man får mulighed for at høre Jesper Theilgaard fortælle.

Systemet på ida.dk

Deres kontaktformular er dog helt forfærdelig. Man skal indtaste en hel masse irrelevante ting, de mest mærkelige er fremhævet med fed tekst:

 • Fornavn *
 • Efternavn *
 • E-mail *
 • Gentag e-mail *
 • Fødselsdato *
 • Telefon-nr. *
 • IDA-nummer
 • Arrangementsnummer *
 • Arrangementsdato
 • Arrangementstitel
 • Firmanavn
 • Besked

Det er, uden at overdrive, en af de dårligste kontaktformularer, som jeg er stødt på. Det er galt nok, at ens henvendelse skal behandles manuelt; men før man overhovedet kan udfylde formularen og kontakte dem, skal man først undersøge de e-mails, som IDA har tilsendt — arrangementsnummeret for begivenheden fremgår nemlig af de emails.

De kunne i det mindste have stylet deres formular lidt pænere med CSS.

Endeligt er det også bare irriterende, at jeg skal betale en Fakture. De kunne have gjort det muligt, at betale med enten kreditkort direkte fra hjemmesiden eller via mobile pay. Selv Paypal ville have været fint med mig, og Paypal er endda noget af det nemmeste, at integrere på en hjemmeside.

Bemærk: Der findes en app til betalingsservice, som gør det så nemt, at man kun behøver scanne fakturen for at betale.

Links

 1. Eventet på Facebook - facebook.com
 2. Eventet på IDAs hjemmeside - ida.dk
 3. Jesper Theilgaard - klimaformidling.dk

Fortæl os hvad du tænker: