Lang Attributten i HTML

Lang attributten bliver brugt til, at fortælle hvad for et sprog indholdet i et givent element er skrevet i. Den bliver ofte brugt på HTML elementet.

677 visninger

Edited: 2018-01-21 08:25

HTML Lang Attributten bliver brugt til at angive sprog for elementer på en HTML side - elementer som er børn af et element der har en lang attribut, vil automatisk arve sprog indstilling fra deres forældre, med mindre de selv har et andet sprog angivet igennem deres egen lang attribut.

Lang attributten bliver blandt andet brugt af skærmoplæsere - eksempelvis til at anvende specielle sprog-specifikke regler for oplæsning.

Sprog Koder

De Sprog koder som anvendes på nettet, er angivet i forskellige RFCs. Det kan være rimelig svært at finde rundt i, så hvis du er i tvivl om hvilken kode du skal bruge, så er det bedre du ikke angiver et sprog. Nedenfor ses en lille liste over gyldige sprog koder.

SprogSprog Kode
Danskda
Engelsken
Tyskde
Spanskes
Franskfr
Hebraiskhe

Se også: IANA Language Subtag Registry

Lang Attribut Eksempel

Typisk vil man indsætte en lang attribut på selve HTML Elementet, det vil så bestemme sprog for resten af siden. Men selvom man har angivet et sprog, kan man godt senere ændre det for andre elementer.

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">

  <head>
    <title>My first Website</title>
  </head>

  <body>
    <h1>Welcome to my website</h1>
    <p lang="da">Dette er min første hjemmeside.</p>
  </body>

</html>

Fortæl os hvad du tænker: