Samtykke til anvendelse af personlige data og cookies

Denne hjemmeside kræver dit samtykke til, at levere målrettet indhold og reklamer.

Hvis du giver dit samtykke, kan data om dig blive delt med Google.

One.com flyttede mit domæne fra gratisdns

Gratisdns kunder er blevet flyttet til one.com, og det er ikke helt uden problemer.

7 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2022-08-28 08:23

Jeg har længe haft mit domænenavn beamtic.dk hos GratisDNS, hvilket har fungeret så godt, at jeg faktisk ikke kunne huske mit login. Jeg har selvfølgelig gemt det i min password manager, men jeg har kun sjældent haft brug for at logge ind hos dem.

One.com (tidligere b-one) har åbenbart opkøbt GratisDNS, og har så valgt at flytte kunderne over på deres egne systemer. En process som burde være uden ændringer eller problemer ikke?

Det er selvfølgelig alt sammen længe siden, men som sagt har DNS fungeret så godt, at jeg stort set aldrig har haft brug for at tjekke det, og efter jeg fik besked om at mit domæne var flyttet, så har jeg heller ikke gjort noget, fordi det lod til at virke. Jeg har simpelthen udsat det, fordi jeg har været optaget af andre ting.

I dag skulle jeg så have lavet en backup af dataen på et andet domæne, som jeg administrere, og det domæne er tilfældigvis hosted hos one.com. Da jeg logger ind ser jeg så, at mit eget domæne, beamtic.dk, er blevet flyttet over på den samme konto. Det er muligvis sket fordi jeg har brugt samme e-mail hos GratisDNS.

Ekstra DNS records

Jeg tjekker så indstillingerne for mit domæne, og bemærker at der er opsat ekstra DNS indstillinger. Specifikt er der optettet en MX record og en record for www subdomænet, og der er endda også indsat en one.com reklame på www adressen.

Det er til trods for, at jeg kun har domæne uden webhotel. I stedet har jeg min egen opsætning hos AWS, som desværre ikke varetager .dk domæner. Havde de gjort det havde jeg flyttet det over for længst.

Heldigvis har de ikke også indsat records for deres typiske subdomæner, som eksempelvis phpmyadmin., men det gør mig alligevel nervøs, at de kan finde på at ændre i DNS opsætningen på den måde.

Kontrolpanelet hos one.com

Det eneste positive er, at deres kontrolpanel er forbedret meget, og så er det betydeligt nemmere end gratisdns.

Jeg bemærkede også at man kan have adskilte oplysninger for hvert domæne. Dvs. Du kan have en klient, som betaler for deres eget domæne, imens du har andre betalingsoplysninger for øvrige domæner – og så er det super nemt at skifte mellem domænerne.

Dog vil jeg stadig gerne have mit domæne flyttet til enten AWS eller Cloudflare, problemet er bare, at de ikke tilbyder registrering af .dk domæner. Det er virkelig noget lort med .dk domæner – tror måske bare jeg dropper .dk og skifter til et subdomæne for den Danske side.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Anonymitet ved registrering af .dk domæner er utrolig bøvlet at få opsat grundet en snæversynet domænelovgivning.

Flere i: Webhosting