Glasskår i København Og Omegn

København er mega irriterende for cykelister, fordi man punktere konstant. Mit gæt er, at glasskår på cykelstierne er problemet.

727 visninger

Edited: 2017-06-28 23:52

Jeg har længe undret mig over designet med dæk+slange med luft, da jeg rigtigt ofte punktere. Normalt går der nok nogle måneder imellem hver punktering, men det er stadig en situation jeg finder helt uacceptabel.

I teorien burde det kunne lade sig gøre at producere nogle dæk, som umuligt kan punktere. Det handler simpelthen om at beskytte slangen ordenligt. Man kunne eksempelvis lave dækket af noget stærkere materiale, eller man kunne indbygge et fint metal-net i dækket som forhindre selv meget små glas splinter.

Hvorfor punktere vi konstant?

Mit eget gæt er, at der ligger små glas-splinter på cykelstierne, som ikke er blevet fjernet under fejningen. Ofte når jeg cykler i København og omegn, møder jeg nemlig fine glasskår på cykelstierne, som endda kan ses med det blotte øje imens man cykler.

Bemærk: Fravær af store glasskår, og tilstedeværelsen af små splinter kan indikere dårlig fejning eller oprydning.

Det er faktisk ikke nok at feje gaderne, hvis man vil fjerne glasskår. Man bliver simpelthen nødt til enten at suge dem op, evt med en stor støvsuger, eller skylle dem ned i kloakken. Alternativet er enten at man forbyder salget af glasflasker, eller at man sætter mere overvågning op på gaderne, så de skyldige kan betale regningen for oprydning.

Nu ved jeg ikke hvordan oprydning af glasskår normalt foregår, men jeg formoder at de fineste splinter enten bliver "suget op", eller skyllet ned i nærmeste rist. Problemet opstår så når folk blander sig i oprydningen, eksempelvis ved at fjerne store stykker glas fra steder. De fine glasskår bliver derved overset af det rigtige oprydningshold, og derved også at der er behov for en støvsugning?

Fine glas splinter kan både være til fare for hunde og katte, barfodsløbere, og så selvfølgelig forsage at cykelister punktere i tide og utide. Derfor burde det ikke gå, at lade dem ligge, eller feje dem rundt på gaden.

Træt af at punktere

Hvis jeg igen skal cykle til og fra mit uddannelsessted hver dag, så vil jeg have fundet en løsning på punkterings-problemet. Jeg er derfor begyndt at kikke efter nogle stærkere dæk. Umiddelbart har jeg dog ikke fundet noget der lyder troværdigt, jeg har nemlig før haft såkaldt "punkterfrie" dæk, og de er punkteret alligevel.

Artiklen vil måske blive opdateret, når jeg har fået testet nogle dæk, men det vil nok blive en meget langvarig process (6+ måneder), så jeg vil ikke love noget. Jeg forventer selvfølgelig, at kunne køre i månedsvis uden en punktering. Hvis ikke det kan lade sig gøre, så er det fordi jeg har fat i forkerte dæk/slange.

Fortæl os hvad du tænker: