Gode Sider til Linkbuilding

Linkkataloger, forummer og blogs. Der er mange steder, hvor du kan skaffe trafik til din hjemmeside. Læs mere i denne artikel.

1010 visninger

Edited: 2018-01-11 11:06

Der findes mange sider som egner sig til linkbuilding. Mange sider har dog valgt at indføre en nofollow politik på udgående links. Man kan stadig være heldig, at finde diskussions forummer og blogs, som ikke tilføjer nofollow til udgående links, men kvaliteten af de links man får er dog tvivlsom.

Generelt anbefales det ikke, at man bruger tid eller penge på linkbuilding med det formål at skaffe dofollow links. Dermed mister linkbuilding næsten helt sit formål. Der kan i enkelte tilfælde være trafik at hente på nogle links – men det er svært at forudse hvilke, og derfor har linkbuilding relativ lille værdi i ren whitehat sammenhæng.

Hvis man ønsker at opbygge brand-awareness, kan man med fordel tilslutte sig forskellige forummer eller "answers" sider for at hjælpe andre brugere. Det kan dog være meget tidskrævende, og langt fra alle sider tillader, at man linker til sin egen hjemmeside.

Linkkataloger har stort set ingen værdi mere, så det anbefales at man undgår dem helt.

Find sider til linkbuilding via footprints

En gammel teknik, som blandt andet er brugt af spammere, er at søge efter såkaldte footprints. Et footprint er en lille tekst-streng, som i nogle tilfælde, vil afsløre om en side tilføjer nofollow. Det er dog blevet meget usikkert, eftersom flere scripts og CMS systemer er blevet opdateret, og nu enten tilføjer nofollow automatisk, eller tilbyder det som tilvalgs mulighed.

Eksempler på søgeforspørgsker som indeholder footprints kunne eksempelvis være:

  • keywords "add comment" "powered by WordPress"
  • keywords "Software by IP.Board"
  • keywords "add comment" blog

Man kan en sjælden gang også finde gæstebøger, mange af dem er dog forsvundet til fordel for blogs og forummer, som så igen konkurrere med de sociale medier.

Links fra sociale medier

Når man deler links på sociale medier, vil de generelt få tilføjet nofollow. Det gør dem dog ikke helt uinteressante, da de stadig kan lokke besøgende til din side. Det kan også have den indirekte virkning, i det at flere får kendskab til din side, vil de måske linke til den fra deres hjemmesider.

På de sociale medier, måske særligt Facebook, kan det være svært at nå tilstrækkeligt mange følgere med ren organisk rækkevidde, og derfor bliver man nogle gange nødt til, at betale (booste et opslag) for at nå ud til flere følgere.

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Registreringsperioden har officielt ingen indflydelse på SEO, men selv hvis den har, så er det måske ikke det første du bør koncentrere dig om. Der er andre ting som er vigtigere.
  2. Alt attributter bliver brugt til at angive alternativ tekst på billeder og beskrive billeder til søgemaskinerne og brugere af skærmlæsere.
  3. Når man skifter domænenavn skal man overveje en række tekniske og sikkerhedsmæssige ting. I denne artikel vil jeg forsøge at gennemgå de fleste.
  4. SEO arbejde er den seneste tid blevet en hel kategori for sig, men er det nu også nødvendigt med al den optimering?
  5. Links er en af de ting, som bliver diskuteret meget i SEO verdenen. Nogle bruger dem slet ikke, imens andre ligefrem vælger at købe links.

Flere i: SEO