Håndholdt kamera

Det håndholdte kamera kan bruges til at skabe et indtryk af action og tilstedeværelse for seerene. Omhandler virkningen ved at anvende håndholdt kamera. Det kan også bruges til, at skabe et indtryk af chaos i action prægede scener.

476 visninger

Edited: 2018-01-21 05:40

Et håndholdt kamera kan blandt andet benyttes til, at skabe et indtryk af "tilseædtværelse" for seeren. Meget typisk bliver det anvendt i scener med action. Subjektet løber rundt i byens gader, og er enten efter, eller på flugt fra sin modstander.

Det håndholdte kamera kan også anvendes som en fakta-kode, da det nettop typisk har den virkning, at det skaber en dybere indlevelse for publikum.

I spændingsfilm vil det eksempelvis kunne være med til at skabe identifikation og indlevelse for seerene.

Tips til håndholdt kamera

Hvis du øver dig, og måske hvis du anstrenger dig lidt, så kan du godt få et relativt stabilt håndholdt billede. Dog kræver det ekstra koncentration, og ofte vil du også være nødsaget til at holde været.

Desto længere du er zoomet ind, desto mere vil billedet også være påvirket af rystelser. Derfor, forsøg at undgå at bruge håndholdt til tele-shots, med mindre du går efter den virkning det giver.

I forbindelse med håndholdt anvendelse af kamera, så skal det også nævnes, at der eksistere såkaldte steadicams som man kan anvende - kameraet vil så ikke længere være håndholdt, men det vil give et roligere billede, hvis man går rundt med kameraet.

Fortæl os hvad du tænker: