Annulleringsgebyrer på Adobe Programmer

Studerende er ofte tvunget til at købe Adobe pakken til deres computer i forbindelse med studiet. Det er bare dyrt, hvis de senere ønsker at opsige deres abonnement. Adobe opkræver nemlig et gebyr på 50% af den resterende abonnementsperiode.

2048 visninger
d

Af. Jacob

Edited: 2018-10-23 16:29

Gebyrer, Adobe Creative Cloud.

I forbindelse med mit studie blev jeg bedt om at installere Adobe's programmer på min computer. Som studerende synes jeg godt, at de kunne give adgang til programmerne gratis, fordi vi tjener ikke penge på at bruge dem. Vi skal først lære at bruge programmerne, inden vi overhovedet har chancen for at tjene penge på dem.

Selvom at vi ikke får adgang til programmerne gratis, så får vi dog stadigvæk en meget generøs studie-rabat. Faktisk koster det kun ca 151 kroner om måneden, og så har man ellers adgang til hele Adobe pakken.

Edit (23 Oktober 2018): Jeg har lige fået at vide, at de nu hæver prisen til 237 kroner om måneden. Det kan derfor anbefales man forsøger at klare sig med gratisprogrammer som Gimp, Paint.NET og Inkscape.

Når jeg så alligevel er lidt sur på Adobe, så skyldes det deres høje opsigelsesgebyr. Gebyret er, så vidt jeg ved, ikke direkte ulovligt. Men de har ikke informeret om det tydeligt nok – hvilket til gengæld kan være ulovligt. De har da også fået en massiv kritik for det på Trustpilot.

Annulleringsgebyrer er en useriøs, uprofessionel, praksis som burde være ulovlig. En kunde skal selvfølgelig aldrig straffes for at annullere et medlemskab.

Lige et hurtigt tip til andre studerende. Da jeg forsøgte at annullere mit abonnement, blev jeg tilbudt 60 dages gratis medlemskab, hvilket jeg selvfølgelig tog imod. Det kan være en god idé at prøve, for at se om ikke man kan spare lidt penge. Jeg er dog stadig utilfreds over, ikke at kunne annullere mit medlemskab når det passer mig.

Opsigelsesgebyr på Adobe

Når man abonnere på Creative Cloud, hvilket er navnet på den abonnementspakke som Adobe tilbyder, så opstår der åbenbart en bindingsperiode på et år. Hvis man annullere sit abonnement inden denne periode er slut, så vil man blive opkrævet et forholdsvist højt gebyr.

Jeg har selv den plan der hedder: Creative Cloud Student and Teacher Edition (etårig)‎

Da jeg prøvede at annullere den, så ville de, til min store overraskelse, opkræve et gebyr på over 450 kroner (Åbenbart 50% af den resterende abonnementsperiode). Det er i mine øjne helt uacceptabelt, og det er da også tvivlsomt, om jeg kommer til at købe et abonnement hos dem igen. Jeg synes det er en uærlig praksis for en professionel virksomhed.

Det gør det ikke bedre, at det er gebyrer de opkræver af studerende, som måske er blevet tvunget til at installere deres programmer i forbindelse med deres studie, og som i forvejen ikke er dem med de fleste penge. Hvis vi som studerende vælger at annullere et abebonement, så skal vi selvfølgelig heller ikke opkræves høje opsigelsesgebyrer. Det kan jo være, at det er fordi vi ikke har råd til at betale for et abonnement. Hvorfor skal vi straffes for det?

Alternativer til Adobe

I dag er der heldigvis meget gode gratis alternativer, som jeg selv har arbejdet meget med, så jeg tror ikke, at jeg kommer til at savne Adobe i første omgang. Her kan eksempelvis nævnes programmer som Inkscape, Kdenlive, Paint.NET og Gimp.

Inkscape kan fungere som erstatning til Illustrator, imens Paint.NET og Gimp fint kan erstatte Photoshop. Gratis programmerne kan faktisk stort set det samme, selvom de kan være lidt svære at bruge i nogle sammenhænge.

Det er for mig vigtigt, at mine værktøjer ikke kommer til at blive en fast udgift for mig, og derfor har jeg arbejdet meget med gratis programmer og Open Source. Sandsynligvis er det bare et spørgsmål om tid, før flere får øjnene op for gratis programmerne.

Links

  1. Gebyrer – forbrugerombudsmanden.dk

Fortæl os hvad du tænker:

  1. Der er flere måder at indsætte billeder på i HTML, her kan du læse om nogle af dem.
  2. Sådan styrker du dit design med hover-effekter i CSS.
  3. Når man laver links i HTML er der en række overvejelser man bør gøre sig, læs hvilke her i artiklen.
  4. Hvordan man skriver nyttige kommentarer, når man koder HTML.
  5. GDPR.. Fra notifikationer til indholds-blokerende popups og cookie-walls.

Flere i: Webdesign